Image
De weg naar binnen

In het begeleiden van jou zet ik alles in wat er in mij zit en wat voortkomt uit jarenlange beoefening, verdieping en studie op het gebied van coaching, therapie, yoga, meditatie, Jungiaanse dieptepsychologie, shamanisme en tantra.

Familiesystemen: Vader, moeder en kindstukken

Een groot deel van de bewuste en onbewuste gedragspatronen komen voort vanuit het gezin waarin je bent opgegroeid. Door specifiek te kijken naar de positie die je als kind innam en de aanwezigheid van jouw vader en moeder binnen het gezin, krijg je zicht op specifieke onderdelen en gedrag van jouzelf.  

Schaduwwerk of shadow work

Tegenwoordig een hot topic “shadow work” en zeer relevant om aan te kijken in jezelf: Schaduw en schaduwdelen. De onderdelen die je (nog) niet ziet of herkent in jezelf, maar die je gespiegeld worden in de buitenwereld. Dat kan zowel positief als negatief zijn, zowel vanuit irritatie als bewondering. Wat word je gespiegeld in de buitenwereld en wat heeft dat te maken met jouzelf? Wat kan of wil je niet zien in jezelf, maar dient zich aan in mensen/situaties in je leven? De bedoeling van schaduwwerk is deze schaduwdelen te herkennen en te integreren, zodat je een vollediger mens wordt.

Dromen

Dromen zijn een product van het onbewuste en kunnen een hele duidelijke boodschap hebben, maar vaak verpakt in symbooltaal. Als we aan de slag gaan met dromen, dan ga je betekenis geven aan de verschillende elementen/symbolen in de droom om de boodschap helder te krijgen voor jezelf.

Actieve imaginatie of hypnose

Soms zet ik actieve of geleide imaginatie in. Dit is een vorm van hypnose waarin je kunt zakken naar delen in jezelf die niet zo makkelijk zijn om bij te komen. In een imaginatie of hypnose ben je nog gewoon bewust aanwezig, maar wordt je aandacht naar binnen gericht, ga je voorbij de mind en maak je verbinding met het onbewuste en delen van jezelf die daar opgeslagen liggen. Ervaringen of overtuigingen die in het onbewuste opgeslagen liggen kunnen je leven en levensenergie onbewust beheersen of blokkeren. Door bewustzijn te creëren op jouw onbewuste delen en er licht op te schijnen, kun je er vrij van worden.

Psychedelic Integration Sessies

Met mijn ervaring in het werken met psychedelica en plantenmedicijnen word ik veel gevraagd voor psychedelic integration sessies. Net als bij het uitwerken van dromen gaan we aan de slag met specifieke inhouden vanuit het onbewuste om er betekenis aan te geven.

 

“One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious."

C.G. Jung