Image

Yoga

 

Yoga en meditatie zijn hele mooie vormen om naar binnen te keren. Om te verbinden met jezelf, je bewust te worden van jezelf en wat er in je omgaat. Te leren je nergens mee te identificeren, maar te ervaren dat alles komt en gaat. Je gaat ervaren wat het betekent om in het moment, in het nu, aanwezig te zijn. Het laat je uiteindelijk een diep gevoel van vrijheid en liefde ervaren, dat wat je van nature al bent.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende vormen van yoga en meditatie en iedere vorm werkt op zijn eigen manier. Variërend van een intense practice tot meditatieve ontspanning. Welke vorm je ook beoefent, het uiteindelijke doel is zelfrealisatie: Door naar binnen te keren, meer over jezelf te leren.

Wat alle vormen gemeenschappelijk hebben, is dat ze gaan over bewustwording vergroten, contact maken met het lichaam, werken met de ademhaling en de mind tot rust brengen.

VINYASA (FLOW) YOGA

Vinyasa yoga, ook vaak vinyasa flow genoemd, is een dynamische vorm van yoga waarbij op het ritme van de adem bewogen wordt in een serie opeenvolgende houdingen. Deze yogavorm wordt ook wel meditatie in beweging genoemd. Vanuit beweging wordt het lichaam geopend en wordt ruimte gecreëerd. Hierdoor kan prana, levensenergie, vrijer door het lichaam stromen en ontstaat niet alleen meer ruimte in het lichaam, maar ook in de geest.

Je wordt niet alleen fysiek sterker en soepeler, maar ook op mentaal en emotioneel vlak kun je meer rust en meer energie ervaren. De lessen zijn een combinatie van inspanning en ontspanning, inclusief meditatie aan het begin en einde van de les, zodat genoeg ruimte is voor integratie.

YIN YOGA

Yin yoga is een rustige vorm van yoga waar vanuit ontspanning met het lichaam gewerkt wordt. Houdingen worden voor 3-7 minuten aangehouden en terwijl de spieren zoveel mogelijk ontspannen zijn, wordt er gewerkt op het dieper liggende fascia of bindweefsel in het lichaam. Er ontstaat ruimte zodat energie vrij(er) kan stromen. Yin yoga geeft een diepe ontspanning en heeft een helende werking op dieper liggende blokkades in het lichaam.

Yin yoga nodigt je uit om in het moment te zijn, te ervaren wat zich aandient, zonder iets te willen veranderen. Uiteindelijk zul je stilte, vrijheid en onvoorwaardelijke liefde in jezelf ervaren.

MEDITATIE

Mediteren kun je leren! Het levert je zoveel op en je kunt het altijd en overal doen en zolang als je wilt. Meditatie gaat voor mij over stil zitten en naar binnen keren. Soms door mijn ademhaling te volgen. Andere keren door te observeren wat zich op dat moment in me afspeelt, zonder er iets mee te doen, aan te veranderen of van te verwachten, maar simpelweg aanwezig te blijven met dat wat zich aandient.

In onze drukke levens zijn we niet gewend om stil te zijn. Terwijl juist in die stilte zoveel gebeurt, in de stilte word je geconfronteerd met jezelf en je gedachten of patronen. Door de ruimte die je hieraan geeft, de aandacht die het krijgt, zul je zien dat er iets in gaat gebeuren. Meditatie brengt je in contact met jezelf, je vindt meer rust, ervaart minder stress. Je wordt helderder in je hoofd, concentratie en focus verbeteren, er ontstaat meer ruimte voor inspiratie. Dus waarom niet vandaag beginnen?

CLASS SCHEDULE

Yogaschool Noord:

  • Zaterdag 9.30-10.45 Sweat & Glow Flow
  • Zaterdag 11.00-12.15 Yin Yoga

Bluebirds West

  • Zaterdag 14.00-15.15 Relax Flow & Meditatie
  • Zaterdag 15.30-16.45 Yin Yoga
  • Woensdag 18.30-19.45 Relax Flow Yoga
  • Woensdag 20.00-21.15 Yin Yoga

Bluebirds Centrum:

  • Woensdag 10.00-11.15 Relax Flow  & Meditatie
  • Woensdag 11.30-12.45 Yin Yoga

Heb je liever privé-les (of samen met een vriend of vriendin) bij jou of mij thuis, neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Meer weten over yoga?

Lees dan hieronder verder:


Yogas-citta-vrtti-nirodhah – Yoga stills the fluctuations in the mind Yoga Sutra 1.2
You are already perfect the way you are. It is the mind telling you that you are notAnne Olree

info@anneolree.nl
06 - 24807406